Vreugde bij Manchester United na de goal van Scott McTominay (nummer 39)

Manchester United rekent in verlenging af met West Ham en bekert verder

Manchester United heeft met veel moeite de kwartfinales van de FA Cup gehaald. De nummer twee van de Premier League had een verlenging nodig om West Ham United met 1-0 van zich af te schudden.

Donny van de Beek, die de laatste weken nauwelijks speeltijd kreeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer, stond tegen West Ham United weer eens in de basis. De middenvelder kreeg zelfs een kans om de score te openen. Zijn poging werd echter geblokt en haalde het doel niet.

Manchester United was de bovenliggende partij in de eerste helft, maar ook West Ham, de nummer zes van de Premier League, kreeg kansen op het openingsdoelpunt. Toch bleef het scorebord op 0-0 staan.

Ook na rust bleef de thuisploeg de aanval zoeken. Marcus Rashford stond oog in oog met doelman Lukasz Fabianski, maar schoot tegen de Pool aan en Anthony Martial kopte naast. Van de Beek speelde een kleurloze wedstrijd en werd ruim een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.

In de reguliere speeltijd werd er niet gescoord, maar in de verlenging die daarop volgde vond invaller Scott McTominay wel het net. Dat bleek ook direct het winnende doelpunt.

Bournemouth verrast Burnley

In de andere achtste finale van dinsdagavond zorgde Championship-club Bournemouth voor een verrassing. De club met de Nederlander Arnaut Danjuma Groeneveld in de gelederen was met 2-0 te sterk voor Burnley.

Bournemouth-spelers vieren de goal van Surridge

Bournemouth, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League, zette thuisploeg Burnley flink onder druk en kreeg in de eerste helft de grootste kansen. Het was dan ook geen verrassing dat de bezoekers op voorsprong kwamen, dankzij een doelpunt van Sam Surridge.

Het wedstrijdbeeld veranderde in de tweede helft, toen de nummer zeventien van de Premier League vaker de aanval zocht. Maar Bournemouth, met Danjuma Groeneveld de hele wedstrijd op de bank, verdedigde de voorsprong met verve. In de slotminuten van de wedstrijd kreeg Bournemouth zelfs nog een strafschop, die werd benut door Junior Stanislas.

Burnley voorkomt blunder

Vlak voor de wedstrijd ontsnapte Burnley nog aan een enorme blunder. De club wilde Erik Pieters opstellen, maar kwam er pas een halfuur voor de aftrap achter dat de Nederlandse linksback een schorsing moest uitzitten.

Als Pieters wel aan de aftrap was verschenen, had Burnley het bekerduel reglementair verloren.