Martin Jol haalde liefst 21 spelers naar Den Haag in driekwart jaar ANP

Martin Jol stopt als hoofd van het technisch hart van ADO Den Haag. Met het terughalen van Nasser El Khayati zijn de taken van de 65-jarige Jol volgens de Haagse club "afgerond".

Jol haalde sinds zijn aanstelling in mei vorig jaar liefst 21 spelers naar Den Haag, onder wie Daryl Janmaat, Marko Vejinovic en El Khayati, maar ook miskleunen als Ravel Morrison en Nikolaos Karelis, die de club alweer hebben verlaten.

Strijdbaar voorlaatste

ADO omschrijft de afgelopen driekwart jaar, waarin Jol de scepter zwaaide, als "een bewogen periode". Maar, stelt de club, onder leiding van Jol is "een strijdbare mix van talent en ervaring" samengesteld.

Helaas voor ADO wel een mix die slechts eenmaal wist te winnen in zijn laatste vijftien wedstrijden. De Haagse club neemt na 20 speelronden de voorlaatste plaats in de eredivisie in. De achterstand op de 'veilige' 15de plek bedraagt vier punten.

Nasser El Khayati is de laatste speler die door Jol naar Den Haag is gehaald.

El Khayati wil zijn geliefde ADO uit degradatiezorgen helpen: 'Heb er vertrouwen in'

"Met de komst van Nasser is de selectie rond en is mijn werk op technisch vlak gedaan", vindt Jol. "Het is een geschikt moment om me terug te trekken, ook omdat de club nu alle tijd krijgt om op zoek te gaan naar een technisch manager."

Jol vertrekt niet bij ADO. Hij gaat zich bezighouden met het realiseren van een trainingscomplex in het Zuiderpark, waar de club tot 2007 zijn wedstrijden speelde in het inmiddels afgebroken Zuiderparkstadion.

STER reclame