Zangeres Mary Wilson in 2019 AFP

Zangeres Mary Wilson, bekend van zanggroep The Supremes, is overleden. De Amerikaanse overleed op 76-jarige leeftijd in haar huis in Las Vegas. Waaraan ze is overleden, is niet bekendgemaakt.

Wilson vormde eind jaren 50 samen met Diana Ross, Florence Ballard en Betty McGlown de groep The Primettes. Twee jaar later tekende het kwartet een platencontract bij Motown en werd de naam van de groep in The Supremes veranderd.

"Ik ben buitengewoon geschokt en bedroefd door dit nieuws", zei Berry Gordy, oprichter van Motown in Amerikaanse media. "Mary was een pionier, een diva, ze zal zeer gemist worden."

Nummer 1-hits

The Supremes wordt gezien als een van de belangrijkste muziekgroepen in de VS en Europa. De vrouwen speelden een belangrijke rol in de doorbraak van de Afro-Amerikaanse rhythm-and-bluesmuziek.

De grootste successen behaalde The Supremes eind jaren 60. De groep scoorde nummer 1-hits als Where Did Our Love Go, Baby Love, Stop! In The Name Of Love, You Can't Hurry Love en You Keep Me Hangin' On.

Dat klonk zo:

De samenstelling van de groep veranderde meerdere keren. Ook de naam veranderde later opnieuw, in Diana Ross & The Supremes. Toen Mary Wilson, de langstzittende zangeres, in 1977 vertrok om een solocarrière te beginnen, viel de groep uit elkaar.

In 1979 en 1992 bracht Wilson een solo-album uit. In 1986 verscheen haar biografie Dreamgirl: My Life as a Supreme wat een bestseller werd.

YouTube-video

Een paar dagen geleden plaatste Wilson nog een video op YouTube waarin ze aankondigde met een groot platenlabel te werken aan het uitbrengen van een nieuw solo-album met nooit eerder uitgebracht materiaal.

"Hopelijk komt een deel daarvan uit op mijn verjaardag, 6 maart", zegt ze in de video.

De uitvaart zal vanwege corona in kleine kring plaatsvinden, maar de bedoeling is om later dit jaar een grote herdenkingsdienst te houden.

STER reclame