Reddingswerkers zijn bezig de slachtoffers te helpen
NOS NieuwsAangepast

Zeker 24 doden in illegaal Marokkaans textielatelier

In de Marokkaanse stad Tanger zijn zeker 24 mensen om het leven gekomen in een illegaal textielatelier. Dat was gevestigd in een kelder van een villa.

De 24 zouden zijn geëlektrocuteerd toen water door een overstroming de kelder binnenkwam. Er zijn zeker tien mensen gered, melden de autoriteiten. Hoeveel mensen er precies in het pand waren toen het misging, is niet duidelijk. Lokale media noemen het aantal van veertig, maar daarover bestaat geen zekerheid. De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld.

Er is veel wateroverlast in de stad doordat het afgelopen dag veel geregend heeft. Op beelden verspreid via sociale media staan auto's half onder water.

De hulpdiensten gingen met duikers het pand in om te zoeken naar slachtoffers:

24 doden in illegaal Marokkaans textielatelier

"Er werken in Marokko veel mensen in de informele sector", vertelt correspondent Samira Jadir. "De arbeidsomstandigheden, die bij wet zijn vastgesteld, worden op deze werkplekken niet door de lokale overheid gecontroleerd. Mensen zetten hiermee hun gezondheid op het spel en de banen bieden geen zekerheid. Ongeveer 80 procent van de mensen heeft een baan in de informele sector. Vaak gebeuren er ongelukken. Maar dat er zoveel mensen omkomen, komt niet vaak voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl