Een inwoner van de Rotterdamse wijk Charlois wordt getest op het coronavirus in de Laleli Moskee.
NOS Nieuws

2273 nieuwe besmettingen, cijfers vertekend door sluiting teststraten

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2273 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1667 minder dan gisteren.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat de teststraten gisteren dicht waren vanwege de sneeuw. Dat beïnvloedt rechtstreeks het aantal besmettingen. De ruim 2200 positieve tests zijn deels afkomstig van de GGD die afgelopen etmaal 1605 nagekomen gevallen heeft gemeld en van commerciële partijen die goed waren voor ruim 600 positieve gevallen.

Ook vandaag zijn diverse testlocaties nog dicht, dus vermoedelijk vallen ook morgen de cijfers lager uit.

Afgelopen week werden er per dag gemiddeld 3782 mensen positief getest. Dat lage niveau haalden we begin oktober voor het laatst.

2034 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 2034 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1980), van wie 542 op de IC (gisteren: 535), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 25 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 48. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 58 doden per dag, tegen 65 doden per dag een week eerder. Het gemiddeld aantal doden daalt al bijna een maand.

Ook het aantal besmette verpleeghuizen daalt gestaag door. Er zijn nu 579 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 643. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Er zijn nu ruim 571.000 mensen (minstens één keer) gevaccineerd, 3000 meer dan gisteren. Doordat veel priklocaties gesloten waren door het winterweer, zijn dit er veel minder dan de bedoeling was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl