'Snowboarden' op het strand in Egmond aan Zee
NOS NieuwsAangepast

Veel mensen eropuit met slee of snowboard (of voor andere sneeuwpret)

Hoewel de aanhoudende sneeuwbuien voor veel overlast zorgen op de weg en het spoor, geniet Nederland ook volop van de winterse taferelen. Veel mensen zijn er in de eigen omgeving op uit met sleetjes, langlaufski's en blije viervoeters.

Volgens weervrouw Willemijn Hoebert valt er tot vanavond laat nog 1 tot 3 centimeter sneeuw. Ook de harde oostenwind houdt voorlopig aan, maar neemt in de nacht iets af. De gevoelstemperatuur schommelt tussen -10 en -15 graden. Code rood blijft gelden tot in ieder geval middernacht.

Dat weerhoudt enthousiastelingen er niet van om naar buiten te gaan. Op een kampeerterrein in Drouwen (Drenthe) is het zelfs 'gezellig druk':

Winterkamperen tijdens code rood: 'Als je in een goede slaapzak ligt, is het te doen'

Bij een restaurant in het Brabantse Veghel is een flinke schans gebouwd waar mensen vanaf kunnen sleeën. Ook heuvels in parken worden gebruikt om te roetsjen, zoals in Leiden:

Op verschillende plekken in het land, waaronder in Zutphen en Den Haag, wordt gesnowboard. Een Zeeuwse durfal liet zich op een snowboard voorttrekken door een auto.

Andere sportievelingen hebben minder geluk met het weer. Zo is tennissen er voor leden van de Winterswijkse Tennis Club voorlopig niet meer bij. De tijdelijke tennishal - een reusachtige tent die over vier banen was gezet - is door de harde wind en hevige sneeuwval ingestort, meldt Omroep Gelderland.

Sneeuwvrij

Een middelbare school in Gouda geeft leerlingen een extra dag om van de sneeuw te genieten. Alle leerlingen en docenten van het Driestar College zijn morgen vrij. "Dat hebben jullie en alle collega's na deze weken van online lessen verdiend", laat de schoolleiding op de eigen website weten.

Een aantal andere middelbare scholen heeft aangegeven maandag alle lessen online te verzorgen, ook voor leerlingen van examenklassen die nog welkom waren in de schoolgebouwen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl