In Amsterdam in 2017 gingen bezorgers, in dit geval van UberEats, wel de straat op
NOS NieuwsAangepast

Nog geen eten in huis? Reken niet meer overal op de bezorgdiensten

Maaltijdbezorgers besloten vandaag vanwege de sneeuwval en gladheid hun diensten te schrappen of flink te beperken.

Thuisbezorgd, goed voor 2500 bezorgers, had vanmiddag al alle bezorgdiensten geschrapt vanwege het winterweer. Of er in sommige plaatsen vanavond alsnog bezorgers in actie komen, is nog onduidelijk. In Maastricht is bezorging wel mogelijk.

Het stilleggen kan ervoor zorgen dat er een beperkter aanbod is in de app of op de website. "Veiligheid van onze bezorgers is onze prioriteit", zegt een woordvoerder van Thuisbezorgd.

Ook Deliveroo bezorg en UberEats bezorgen niet meer overal. De bedrijven houden de weerssituatie in de gaten om te kijken waar nog eten rondgebracht kan worden. "Veiligheid heeft onze hoogste prioriteit en wij willen de verkeersveiligheid van koeriers, ook bij deze sneeuwval, vooropstellen", zegt een woordvoerder van UberEats tegen het ANP.

Horecaondernemers

Koninklijke Horeca Nederland heeft nog geen grote signalen ontvangen dat horecaondernemers niet bezorgen vanavond, maar een woordvoerder laat weten wel meerdere restaurants op sociale media te zien die hun bezorging stopzetten voor vandaag.

Gisteren maakten de Albert Heijn, Jumbo en Picnic al bekend dat ze geen bestellingen zouden bezorgen vandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl