Een inwoner van de Rotterdamse wijk Charlois wordt getest op het coronavirus in de Laleli Moskee.
NOS NieuwsAangepast

4130 nieuwe besmettingen, nu meer dan een miljoen mensen positief getest

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4130 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 218 minder dan gisteren.

Het aantal van 4130 is hoger dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 3893 mensen positief getest werden.

Het aantal positieve tests ging vandaag voor het eerst door een miljoen: in totaal zijn er nu 1.001.826 Nederlandse coronabesmettingen geteld. Het daadwerkelijke aantal coronabesmettingen ligt waarschijnlijk ruim twee keer zo hoog; vooral aan het begin van de coronacrisis werden veel mensen nog niet getest.

Gemiddeld genomen daalt het aantal positieve tests. De vrees is echter dat de Britse variant roet in het eten gooit, en het aantal besmettingen door de verspreiding van die besmettelijker variant weer gaat groeien.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan dat er werden opgenomen.

Er liggen nu 1983 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2052), van wie 547 op de IC (gisteren: 573), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 61 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 60. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 57 doden per dag, tegen 65 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 590 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 659. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl