NOS NieuwsAangepast

4365 nieuwe besmettingen, scherpste daling lijkt eraf

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4365 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 135 meer dan gisteren.

Gemiddeld genomen daalt het aantal positieve tests nog wel, met 15,5 procent de afgelopen week ten opzichte van de zeven dagen daarvoor. Maar het tempo van die daling begint de afgelopen dagen iets af te nemen. Mogelijk zijn dat de eerste tekenen van de omslag die het RIVM voorspelt, vanwege de opmars van de besmettelijker Britse variant van het virus.

In de ziekenhuizen neemt de bezetting de afgelopen dagen stevig af, na een lange periode waarin dat maar mondjesmaat gebeurde. Er liggen nu 2052 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2121), van wie 573 op de IC (gisteren: 602), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal nieuwe doden blijft ook dalen, zij het geleidelijk. Bij het RIVM werden het afgelopen etmaal 60 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 67. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 61 doden per dag, tegen 65 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 602 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er nog 692. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl