NOS Nieuws

Minister Slob tegen leerlingen: houd rekening met zittenblijven

Leerlingen moeten er rekening mee houden dat ze door de coronacrisis dit schooljaar blijven zitten. In het NOS Radio 1 Journaal zei onderwijsminister Slob dat er op alle niveaus vertraging is in de studievoortgang.

"We hebben een tijdlang het idee gehad dat we de achterstand in dit cursusjaar zouden oplossen. Maar ik denk dat dat niet meer reëel is." Daarom moet er volgens de minister gekeken worden hoe die achterstanden weggewerkt kunnen worden. Desnoods over meerdere jaren.

Slob zei dat kinderen niet de dupe mogen worden van de crisis. "Want er is heel veel stress bij kinderen op dit moment. Als je het idee hebt dat alles nog voor de zomer af moet, dan is dat in sommige situaties niet reëel. Dat is een druk die je niet bij kinderen moet leggen", zei Slob.

Eindexamens

Over de centrale eindexamens in het voortgezet onderwijs zei de minister dat er volgende week meer duidelijkheid komt. De scholenkoepels zijn erover in overleg.

Eerder zei Slob dat wat hem betreft de examens dit jaar moeten doorgaan. Om dat mogelijk te maken, gaf de minister scholen al meer tijd en ruimte voor het afnemen van de schoolexamens.

"Maar we zijn nu aan het kijken of er nog iets aanvullends nodig is", zei hij. Slob: "We moeten per leerling heel gericht kijken: waar helpen we ze mee? Anders lopen ze in een latere fase misschien tegen problemen op. Dus we moeten kijken wat verantwoord is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl