NOS Voetbal

Brobbey verlengt niet en vertrekt komende zomer transfervrij bij Ajax

Brian Brobbey vertrekt komende zomer transfervrij bij Ajax. Onderhandelingen om het aflopende contract met de spits (19) te verlengen, zijn op niets uitgelopen.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars: "Wij vinden het erg jammer en hebben er alles aan gedaan om hem langer bij Ajax te houden. Hij kiest ervoor om na de zomer ergens anders te gaan voetballen. Ik baal ervan, maar het is zijn goed recht. Brian staat nog een paar maanden bij ons onder contract, als we hem nodig hebben dan zal de trainer hem opstellen."

Brobbey doorliep vanaf 2010 de jeugdopleiding van Ajax. In oktober vorig jaar maakte hij in de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard (5-2) zijn debuut in het eerste elftal. Vorige week zorgde Brobbey als invaller met een doelpunt nog voor de zege op Willem II (3-1). Brobbey kwam tot dusverre zes keer in actie voor het eerste elftal en scoorde daarin twee keer. De jeugdinternational van Oranje maakte voor Jong Ajax in 29 wedstrijden zestien doelpunten.

23 april 2016: Brian Brobbey met Ajax C1 tegen Sparta C1

Overmars was al lang in gesprek met Brobbey en zijn manager Mino Raiola. De robuuste spits, die afgelopen maandag zijn negentiende verjaardag vierde, zei afgelopen zomer nog dat hij zijn contract bij Ajax graag wilde verlengen. Overmars kreeg twee maanden geleden het gevoel dat het talent zijn zinnen op een andere club had gezet.

Trainer Erik ten Hag hoopte afgelopen week nog dat Brobbey toch nog zou blijven. "De club heeft veel in hem geïnvesteerd en hem echt beter gemaakt", zei hij. "Wat is nu mooier voor een Amsterdamse jongen om bij Ajax je profavontuur te beginnen om vervolgens mogelijk een paar jaar later naar een mooie buitenlandse club te vertrekken?"

Rijkhoff per direct naar Borussia Dortmund

Aanvallers als Donyell Malen en Steven Bergwijn vertrokken ook bij Ajax voordat ze het eerste elftal hadden bereikt. Ajax nam afgelopen week ook al afscheid van de talentvolle spits Julian Rijkhoff (16). Hij vervolgt zijn loopbaan bij Borussia Dortmund. De spits tekende voor drieënhalf jaar bij de Duitse topclub, die Ajax alleen een opleidingsvergoeding hoeft te betalen.

Rijkhoff speelde sinds 2012 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Dit seizoen scoorde hij voor het stilleggen van de competities aan de lopende band in Ajax onder 17 jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl