Meerdere winkels in de Beijerlandselaan werden geplunderd
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

'300.000 euro schade door rellen Beijerlandselaan Rotterdam'

De schade na de rellen op de Beijerlandselaan in Rotterdam ligt tussen de 250.000 en 300.000 euro. Burgemeester Aboutaleb zegt dat tegen de regionale omroep Rijnmond.

De straat in Rotterdam-Zuid was begin vorige week het toneel van ernstige ongeregeldheden. Jongeren keerden zich tegen de politie, stichtten branden en plunderden winkels.

Bij de rellen werden 56 mensen opgepakt. De eerste relschopper is inmiddels veroordeeld voor plunderen. Hij moet een maand de cel in voor het stelen van een zakje snoep, viltstiften en een petje.

Zo ging het er vorige week aan toe in Rotterdam:

Rellen in Rotterdam

"Zeventien winkels zijn getroffen en zeven zijn in enige mate geplunderd", zegt Aboutaleb. "Alle ondernemers zijn gesproken en we gaan ermee aan de slag." De gemeente Rotterdam maakt later deze week bekend welke financiële steun de getroffen ondernemers krijgen.

Aboutaleb waarschuwt intussen voor steunacties van oplichters. Zo bleek een crowdfundingsactie voor een winkel in sportsupplementen helemaal niet bedoeld om de eigenaar te steunen. Het ging om een nepaccount. Tip van Aboutaleb: "Als je een ondernemer wilt helpen, neem dan even contact met hem op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl