NOS Nieuws

3280 nieuwe besmettingen, laagste aantal sinds 1 oktober

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 3280 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 423 minder dan gisteren en is opnieuw het laagste aantal sinds 1 oktober.

Afgelopen week werden per dag gemiddeld 4147 mensen positief getest. Gemiddeld genomen daalt het aantal positieve tests nog steeds.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 2270 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2219), van wie 639 op de IC (gisteren: 646), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Over langere tijd bezien daalt het aantal covid-patienten in het ziekenhuis wel, maar het gaat niet hard. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, is daar niet ongerust over: "De gemiddelde ligtijd van een covid-patient in het ziekenhuis is ongeveer vier weken, dus duurt het lang voordat de bezetting in het ziekenhuis de daling van de besmettingen volgt. Het is de spreekwoordelijke olietanker die maar langzaam van koers verandert."

27 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 27 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er 40. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 65 doden per dag, tegen 76 doden per dag een week eerder. Drie weken geleden lag het gemiddelde nog op 105 doden per dag.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 647 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 734. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl