NOS Voetbal

Berghuis ziet reactie die hij wilde: 'Maar nog genoeg werk aan de winkel'

Berghuis na bevrijdende zege: 'Wel uiteindelijk wat je moet laten zien'

Het was misschien wel de laatste reële kans om het seizoen te redden, maar Feyenoord greep hem met beide handen aan tegen PSV. De topper die wat extra's losmaakte in Rotterdam, waardoor de tweede plaats en daarmee een voorrondeticket voor de Champions League nog niet uit zicht is.

"Een lekkere stap in de goede richting, maar nog genoeg werk aan de winkel", oordeelt aanvoerder Steven Berghuis na de 3-1 zege in De Kuip. "Dit is wel uiteindelijk wat je moet laten zien. Al is dat makkelijk praten achteraf."

Want wat als Feyenoord voor de vierde keer op rij had verloren in competitieverband? Dan was het gat met de Eindhovenaren geen vijf, maar elf punten geweest.

Steun vanuit spelersgroep

"Het is een zware week geweest", puft Berghuis, die als aanvoerder de nodige kritiek op de resultaten van zijn ploeg te verwerken kreeg. Maar vanuit de spelersgroep kreeg hij de nodige steun, waarvoor hij zijn ploeggenoten zeer dankbaar is. "Je moet daarin niet alles op je schouders willen meenemen. Er wordt veel verwacht. En zo hoort het ook te zijn."

De rust is terug, in elk geval voor even. "We moeten nog iets constanter worden. Hopelijk zetten we daarin wel een stap vooruit, na vandaag."

Bekijk hieronder de reactie van Dick Advocaat:

Trotse Advocaat: 'PSV de ideale club om te laten zien wat we willen'

En de drukke januarimaand is ten einde, constateert trainer Dick Advocaat, waardoor zijn elftal met iets meer rust en regelmaat in het speelschema kan toewerken naar de seizoensontknoping. Tevens de laatste maanden van Advocaat als clubtrainer, die met een kwartfinaleplaats in het bekertoernooi ook nog kans maakt af te zwaaien met een hoofdprijs.

"PSV was de ideale club om te laten zien wat we willen", aldus Advocaat over de karaktervolle zege, waarmee een positief signaal werd afgegeven naar de immer kritische achterban. "Dat hebben we tot de laatste seconde gedaan."

Het verschil met de laatste weken zat hem vooral in de afwerking, aldus de trainer. Berghuis: "Het vertrouwen groeide na die 1-0 en 2-0." Advocaat denkt dat zijn ploeg daarnaast fysiek nog op de proef wordt gesteld in het door corona geteisterde seizoen: "Heel belangrijk dat je fit blijft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl