NOS Sport

Van der Poel na wereldtitel: 'Zelf trui aandoen, geen fans, het voelt anders'

Van der Poel over vierde WK-titel: 'Voelt anders, maar hij komt wel op de erelijst'

Zo machtig als zijn race was geweest, zo bedeesd heeft Mathieu van der Poel gereageerd op zijn vierde wereldtitel veldrijden. "Het voelt niet echt aan als een WK. Er is geen publiek en je moet zelf je WK-trui aandoen."

Door de omstandigheden beseft de Nederlander nog niet helemaal wat er gebeurd is: "Het is een hele andere sfeer dan normaal. Het besef komt later wel. Ik ben uiteraard wel weer heel blij, hij komt op de erelijst."

Van der Poel hield geloof na valpartij

In het mulle zeestrand van Oostende moest Van der Poel na een vroege valpartij in de achtervolging op zijn grote rivaal Wout van Aert. Die reed niet veel later lek, waardoor de Nederlander de koppositie kon overnemen en die niet meer uit handen gaf.

"Na mijn valpartij had ik niet het gevoel dat de koers verloren was", aldus Van der Poel. "Door zijn lekke band kon ik zonder veel moeite terugkeren in de wedstrijd. Dat had anders veel meer moeite gekost."

Bekijk hieronder de huldiging van Mathieu van der Poel en de samenvatting van de wedstrijd:

Het parcours in België was spectaculair met acht ronden door de branding en zonder aanloop over een steile brug. "Echt enorm lastig, maar wel mooi en apart. Ik had eerst moeite langs het water. In het tweede deel van de wedstrijd kwam mijn ritme terug."

Van Aert forceerde en ontplofte

Van Aert wilde zijn nederlaag niet wijten aan zijn lekke band, maar zei wel dat hij daarna forceerde bij zijn poging het gat te dichten. "Ik ontplofte en Mathieu kreeg de controle over de koers. Toen zakte de moed mij in de schoenen."

Van Aert was Van der Poel kwijt na lekke band: 'Moed zakte in mijn schoenen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl