Willem II vergroot bij debuut Petrovic zorgen Emmen in degradatiekraker

Bekijk de samenvatting van Willem II - FC Emmen

Willem II heeft goede zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud. De Tilburgers, voor het eerst met de nieuwe trainer Zeljko Petrovic op de bank, zegevierden in de degradatiekraker tegen FC Emmen met 2-0.

Daardoor is het gat tussen nummer zestien Willem II en de Drentse hekkensluiter, die dit seizoen nog geen wedstrijd wist te winnen, gegroeid tot zeven punten.

In de eerste helft was FC Emmen zeker niet de mindere van de thuisploeg. Sterker, het kreeg na ruim een halfuur een prima mogelijkheid. Kerim Frei combineerde met Sergio Peña en schoot vervolgens over.

Willem II, waar Freek Heerkens geblesseerd uitviel, gaf vervolgens wel het goede voorbeeld. De eerste de beste kans was namelijk raak. Een voorzet van Mats Köhlert werd binnengetikt door Ché Nunnely.

Ché Nunnely viert zijn doelpunt

Kort na rust stond de 2-0 op het scorebord. Spits Kwasi Wriedt schoof de bal met links in de verre hoek en diende Emmen de genadeklap toe. Ook omdat Michael de Leeuw enkele minuten later op Willem II-keeper Jorn Brondeel stuitte en zo naliet de aansluitingstreffer te maken.

Willem II hield ook in het restant stand en heeft nu nog maar twee punten achterstand op de veilige vijftiende plek, bezet door RKC Waalwijk. Voor Emmen wordt het alsmaar moeilijker om handhaving te realiseren.