Verkeersregelaars bij natuurgebied Lage Vuursche
NOS Nieuws

Drukte in natuurgebieden, aantal toegangswegen afgesloten

Het was vandaag in natuurgebieden erg druk met wandelaars. Op meerdere plekken werden de toegangswegen afgesloten, omdat de parkeerplaatsen overvol waren.

Zo ging natuurgebied de Posbank op de Veluwe op slot, meldt Omroep Gelderland. Om de toestroom in goede banen te laten leiden stonden er verkeersregelaars op de Posbank. Zij wezen automobilisten een verplichte parkeerplaats aan. De gemeente Rheden liet eerder al weten het natuurgebied af te sluiten als alle parkeerplaatsen vol zijn, en dat gebeurde vanmiddag dus ook.

De gemeente Ede merkte dat de parkeerplaatsen bij de natuurgebieden in de gemeente vol waren en riep bezoekers daarom op om te voet of met de fiets naar de natuurgebieden te komen.

Vanwege drukte was ook natuurgebied de Lage Vuursche bij Hilversum afgesloten voor inkomend verkeer. De gemeente Baarn riep bezoekers met klem op weg te blijven.

Ook in het Kralingse Bos in Rotterdam was het druk. Rijnmond schrijft dat de toegangswegen en parkeerplaatsen bij het Kralingse Bos waren afgesloten. Handhavers hielden toezicht. Fietsers en voetgangers waren nog wel welkom.

Vanwege drukte in natuurgebied Meijendel werden er vanmiddag volgens de gemeente Wassenaar beperkt auto's toegelaten. "Sluit niet achteraan in de file maar kom op een later moment terug", twitterde de gemeente.

In natuurgebied de Drunense Duinen bij het Brabantse Heusden stonden de parkeerplaatsen vol, meldt Omroep Brabant. De gemeente Heusden merkte dat het druk was in het natuurgebied en vroeg bezoekers daarom niet meer naar het natuurgebied te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl