Joost Luiten
NOS Sport

Terugval kost Luiten topklassering, Casey met zege aan de haal in Dubai

Golfer Joost Luiten heeft de kans op een hoge eindklassering tijdens de Dubai Desert Classic laten liggen. De Rotterdammer begon nog voortvarend aan de slotdag, waarop Paul Casey eenvoudig zijn koppositie behield en zijn 21ste profzege boekte.

Luiten werkte zich zaterdag omhoog naar een gedeelde 35ste plaats en kon dankzij drie vroege birdies naar boven kijken in het algemeen klassement. Maar op de laatste tien holes kende hij een enorme terugval. De Rotterdammer verspeelde liefst vijf slagen en moest uiteindelijk genoegen nemen met een gedeelde 44ste plek.

Luiten was overigens niet de enige die er een potje van maakte. Mede daardoor kon Casey vrijwel onbedreigd de eindzege pakken.

KLM Open

Casey, in 2014 winnaar van het KLM Open, ging rond in 70 slagen en verdedigde zo met succes zijn leidende positie. Op vier slagen achterstand eindigde de Zuid-Afrikaan Brandon Stone als tweede.

Het HSBC Championship in Abu Dhabi was dit jaar sterk bezet met deelnemers als Rory McIlroy, Lee Westwood, Justin Rose en Padraig Harrington.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl