NOS Nieuws

Honderden arrestaties in Brussel, 'betogers willen vrijheid terug'

In Brussel zijn zeker 500 mensen gearresteerd die mee wilden doen aan een betoging tegen de coronamaatregelen in België. Dat gebeurde in de buurt van het Atomium en bij verschillende treinstations in de Belgische hoofdstad.

Er werd gevreesd voor rellen, maar volgens de VRT is daar geen sprake van geweest. Tegen 17.30 uur waren nog maar enkele demonstranten aanwezig.

Betogers scandeerden onder meer dat ze hun vrijheid terug willen, schrijven Belgische media over de betogers bij het Centraal Station.

De politie had de betoging verboden en er zijn veel agenten op de been. Op sociale media werd nog wel opgeroepen naar Brussel te komen. Wie, ondanks een oproep van de politie om te vertrekken, niet weggaat, wordt aangehouden.

De betogers kwamen volgens de politie uit zowel Vlaanderen als Wallonië en hadden allen dezelfde boodschap: ze vinden de coronamaatregelen te streng en eisen hun vrijheid en hun sociale leven terug. Onder de arrestanten zijn ook heel wat voetbalsupporters, zegt de politie.

Vorige week zondag was er in Brussel een "manifestatie tegen klassenjustitie". Ondanks een verbod kwamen daar ook veel mensen op af. De betoging werd in eerste instantie door de politie gedoogd, maar uiteindelijk liep het toch uit de hand en werden er veel demonstranten gearresteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl