NOS Voetbal

Vitesse weet ook RKC Waalwijk niet van zich af te schudden

Bekijk de samenvatting van Vitesse - RKC Waalwijk

Het jaar begon zo goed voor Vitesse. Vier zeges op rij in de eredivisie, een ronde verder in de KNVB-beker. Maar in week 4 van 2021 is daar opeens een zeperd tegen VVV-Venlo (4-1) en drie dagen later een remise in eigen huis tegen RKC Waalwijk: 1-1.

Vitesse had het voor rust lastig tegen RKC, dat vooral over rechts goed combineerde.

Sylla Sow kreeg een kans, maar treuzelde te lang. Zelf zag Vitesse een vroege treffer van Loïs Openda afgekeurd worden (buitenspel). En Oussama Tannane was gevaarlijk met twee pegels.

Paul Quasten (rechts) van RKC houdt Oussama Tannane van de bal

Vitesse kwam negentien minuten voor tijd dan toch op 1-0 door Riechedly Bazoer, die met een schitterend gekruld schot Kostas Lamprou verraste. Vier minuten later stond het echter weer gelijk; het verwoestend harde schot van Richard van de Venne was minstens zo fraai.

De Arnhemmers blijven daardoor derde na speelronde 20, ongeacht het resultaat van nummer vier AZ zondag tegen Ajax. Maar het verschil met AZ is nog maar twee verliespunten. Voor RKC was het punt bijzonder welkom. De Waalwijkers staan nu vier punten los van de door ADO Den Haag bezette plaats zestien.

Bekijk hieronder de reacties van Riechedly Bazoer Bazoer, Richard van de Venne en trainer Fred Grim:

Bazoer eerlijk over 'angstig' Vitesse en doelpunt, RKC betreurt gemiste kansen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl