Ter Avest kopt Utrecht pas in slotminuut naast PEC

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - PEC Zwolle

FC Utrecht heeft na drie zeges op rij gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. In Utrecht werd het na een hele late treffer van Hidde ter Avest 3-3.

Het duel in Utrecht begon flitsend, met twee razendsnelle doelpunten. Sander van de Streek opende in de tweede minuut het bal door raak te koppen uit een vrije trap van Adam Maher.

Virgil Misidjan zette PEC twee minuten later met een behendige actie op 1-1. De aanvaller slalomde langs drie verdediger en verschalkte keeper Eric Oelschlägel met een bal in de verre hoek. Een door Thomas Lam verzilverde penalty leverde PEC daarna de voorsprong op.

Strafschoppen

Ook Utrecht kreeg een strafschop, na de pauze, en Maher verzilverde die. Na de 2-2 kreeg Utrecht kansen op meer, maar Othman Boussaid miste na een vlotte aanval en PEC-doelman Xavier Mous keerde knap een inzet van Gyrano Kerk.

PEC scoorde uiteindelijk wel en deed dat na een beroerde uittrap van Oelschlägel waar Thomas Buitink optimaal van profiteerde. Na missers van Moussa Sylla en Van de Streek wist Utrecht diep in blessuretijd alsnog de gelijkmaker te forceren.

PEC speelde inmiddels met tien man na rood voor aanvoerder Bram van Polen, die zijn vierhonderdste wedstrijd voor de Zwollenaren speelde. Vanuit de catacomben moest hij lijdzaam toezien hoe zijn ploeg daarna capituleerde op een kopbal van Hidde ter Avest.

PEC met spoed op zoek naar keeper

Bij PEC stond Mous onder de lat omdat Michael Zetterer onverwacht terugkeerde naar Werder Bremen. De Duitse doelman werd gehuurd van Werder Bremen, dat gebruikmaakt van de clausule om hem eerder terug te halen.

"Het is even schrikken als dit op het allerlaatste moment gebeurt", gaf trainer John Stegeman toe. De transferperiode loopt maandag af en dus moet PEC haast maken om een vervanger te vinden. "Er staan wel wat lijntjes uit, begreep ik. Het is afwachten hoe zich dat ontwikkelt."