NOS Voetbal

Burgzorg scoort opnieuw en bezorgt Heracles zege op Groningen

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - FC Groningen

Heracles Almelo heeft aan een alleraardigste wedstrijd tegen FC Groningen drie punten overgehouden. Het werd 1-0 door een doelpunt van Delano Burgzorg, die voor de vierde wedstrijd op rij scoorde.

Heracles begon goed aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste kansen. Zo raakte Lucas Schoofs de lat en kopte Rai Vloet net naast.

Aan de andere kant verprutste Miguel Ángel Leal een Groningse kans door niet af te spelen op Jorgen Strand Larsen, die later nog gevaarlijk was met een schot uit de draai.

De thuisploeg kwam op voorsprong door een inschattingsfout van Leal na een lange bal van Robin Pröpper. Burgzorg strafte zijn slechte verdedigen af en schoot beheerst binnen.

Omdat Luca de la Torre net naast schoot en Groningen-keeper Sergio Padt voorkwam dat Schoofs er met een kopbal 2-0 van maakte, kon Groningen blijven hopen op een punt. Larsen leek de gasten die remise te gaan bezorgen, maar hij peerde van dichtbij ruim over.

Heracles kan naar boven kijken

Door de overwinning sluit Heracles weer aan bij de ploegen die om Europees voetbal strijden. "We kijken altijd omhoog, dan hoef je niet naar beneden te kijken. Dit geeft ons alleen maar vertrouwen", aldus doelpuntenmaker Burgzorg.

"Ik probeer gewoon belangrijk te zijn voor het team", relativeerde Burgzorg zijn goede reeks. "Ik probeer rustig te blijven voor de goal en alles zit mee momenteel."

Bekijk hieronder de reacties van Burgzorg en Heracles-trainer Frank Wormuth:

Heracles kan weer naar boven kijken, mede dankzij 'Cruijffiaanse' Burgzorg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl