NOS NieuwsAangepast

4211 nieuwe besmettingen, daling gaat weer iets sneller

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4211 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 218 minder dan gisteren.

Dat is ook lager dan het gemiddelde van de afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 4440 mensen positief getest werden. De voorbije week liep het aantal besmettingen met 17,5 procent terug ten opzichte van de zeven dagen daarvoor. Dat betekent dat het tempo van de daling weer iets oploopt.

Het RIVM hoopt dat de cijfers voldoende laag zijn op het moment dat de besmettelijker Britse variant dominant wordt in Nederland. Dat laatste zou begin februari al het geval kunnen zijn.

2240 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen daalt de bezetting nog steeds mondjesmaat. Het afgelopen etmaal nam het aantal covidpatiënten zelfs licht toe. Er werden dus meer patiënten opgenomen dan er zijn ontslagen of overleden.

Er liggen nu 2240 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2231), van wie 640 op de IC (gisteren: 659), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

88 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 88 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 58. Ook hier is de trend een dalende: de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 65 doden per dag, tegen 80 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 664 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 747. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl