Jeffrey de Zwaan
NOS Sportโ€ข

Darter De Zwaan kan comeback niet bekronen bij Masters

Een kleine maand na de WK-finale tussen de Welshman Gerwyn Price en de Schot Gary Anderson ging het nieuwe dartsseizoen van start met de Masters in het Engelse Milton Keynes. Jeffrey de Zwaan kwam in de eerste ronde in actie en verloor van de Noord-Ier Daryl Gurney: 6-5.

De 24-jarige De Zwaan kende een zwakke start en kwam na een 108-finish van Gurney in de derde leg op een 3-0 achterstand. De Rijswijker knokte zich echter terug en kreeg na een 180'er in de vijfde leg de geest. De Zwaan won vier opeenvolgende legs en kwam op een 4-3 voorsprong.

Ook Gurney gaf zich niet gewonnen en na 4-4 werd het 5-5 en mocht de Noord-Ier beginnen in de beslissende elfde leg. Daarin nam Gurney direct het initiatief en dat gaf hij niet meer uit handen. Op zijn tweede matchdart op dubbel-16 stelde Gurney de zege veilig.

In de volgende ronde treft Gurney zaterdag de Engelsman Dave Chisnall. Michael van Gerwen had voor de eerste ronde een bye en neemt het zaterdag op tegen de Welshman Jonny Clayton, die de Portugees Josรฉ de Sousa versloeg (6-5).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl