NOS NieuwsAangepast

Gebruikers ontstemd over nieuwe smaak Parodontax-tandpasta

Een groeiende groep gebruikers van Parodontax klaagt op internetfora en sociale media over de vernieuwde samenstelling van de tandpasta. De originele smaak is verdwenen, en volgens sommigen is ook van de textuur en de werking 'tegen bloedend tandvlees' weinig meer over.

Parodontax, dat een kenmerkende zoute smaak heeft door het gebruik van planten- en kruidenextracten, wordt veel gebruikt door mensen met tandvleesproblemen. In de tandpasta zit natriumbicarbonaat, dat als een soort schuurmiddel werkt. Wetenschappelijk is overigens weinig bewezen over het effect van tandpasta's bij het tegengaan van tandvleesontstekingen, zegt Jan Willem Vaartjes, vicevoorzitter van de beroepsvereniging van tandartsen, orthodontisten en MKA-chirurgen, tegen consumentenprogramma Radar.

Afgelopen september merkten de eerste gebruikers veranderingen op aan de tandpasta. Sindsdien verschijnen iedere week berichten van ontevreden consumenten op internetfora, Facebook en Twitter.

De fabrikant van Parodontax, GSK, laat aan de NOS weten dat de smaak van de tandpasta is aangepast naar aanleiding van consumentenonderzoek. "Het onderzoek wijst uit dat veel consumenten de voorkeur geven aan een minder sterke smaak dan de kruidenformule in de originele tandpasta", zegt een woordvoerder. Alle planten- en kruidenextracten zijn in de nieuwe samenstelling vervangen door aroma.

Geen gehoor

Klagende gebruikers vinden vooralsnog geen gehoor bij GSK. Het bedrijf is niet van plan de veranderingen terug te draaien, maar komt later dit jaar wel met een aantal smaakvariaties van de tandpasta.

"We betreuren het dat een deel van onze trouwe Parodontax-gebruikers de vernieuwde samenstelling niet prettig vindt", zegt de woordvoerder. "We blijven producten innoveren op basis van veranderende voorkeuren, regelgeving en wetenschappelijke data."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl