Sparta en Twente stellen teleur in slaapverwekkend, doelpuntloos duel

Bekijk de samenvatting van Sparta - FC Twente

Sparta Rotterdam en FC Twente hebben in een oersaai duel niet weten te scoren: 0-0.

Met nieuweling Luciano Narsingh voor het eerst in de basis wilde FC Twente zich revancheren voor de eerdere 2-0 nederlaag in Enschede. Toen scoorden Mario Engels en Deroy Duarte voor de Rotterdammers.

In de eerste helft viel er echter weinig te genieten. Beide ploegen probeerden het wel, maar er ging te veel mis in de eindfase. Kansen waren daardoor schaars.

Alleen Abdou Harroui kwam namens Sparta een keer gevaarlijk door, maar zijn inzet ging voorlangs, ook omdat de inglijdende Lennart Thy net niet bij de bal kon. Aan de andere kant viel er een rollertje van Queensy Menig te noteren.

Deroy Duarte baalt

Kort na de pauze kreeg Sparta plots een enorme kans. Duarte stuitte op Twente-doelman Joël Drommel en ook in de daaropvolgende kluts faalden de Rotterdammers in de afwerking.

Het leek het startsein voor een amusante tweede helft, maar daar kwam niets van terecht. De wedstrijd was nauwelijks het aanzien waard. Twente-spits Danilo kreeg nog wel een mogelijkheid. Hij kwam een teenlengte tekort om een voorzet vanaf rechts binnen te werken.

In de slotfase testte Sparta-invaller Danzell Gravenberch keeper Drommel, die een antwoord paraat had op de poging van de bonkige aanvaller.

Het bleef 0-0 en dat was gezien het spelbeeld meer dan logisch. Sparta staat tiende in de eredivisie, Twente zevende, met zeven punten meer.

Bekijk hieronder de reacties van trainers Henk Fraser (Sparta) en Ron Jans (FC Twente):

Fijnproever Fraser: 'Over en weer mogelijkheden gehad'