Lewis Hamilton AFP

De Formule 1-coureurs bereiden zich voor op het nieuwe seizoen en Lewis Hamilton is daarop geen uitzondering. Tot zover niets nieuws. Wat wel opmerkelijk is: de wereldkampioen doet dat zonder contract voor 2021 op zak.

Maar daar komt snel verandering in, verzekert Toto Wolff. "We zijn dicht bij een akkoord. Het zal binnenkort gebeuren", stelde de teambaas van Hamiltons Mercedes de fans van de Duitse renstal gerust.

Wolff heeft altijd volgehouden dat het contract er komt, maar de onderhandelingen duren beduidend langer dan gepland. Volgens de teambaas is er al wel een akkoord bereikt over de testraces in Bahrein van 12 tot en met 14 maart, twee weken voor de seizoensopener, de Grand Prix van Bahrein.

Lewis Hamilton met Toto Wolff, het tweetal werkt al sinds 2013 samen bij Mercedes ANP

De contractverlenging van Hamilton, die vorig jaar voor de zevende keer wereldkampioen werd, een evenaring van het record van Michael Schumacher, is dus nabij. Maar volgens Wolff zal de 36-jarige Brit geen langlopende verbintenis aangaan.

"Een driejarige deal is niet realistisch. Lewis is wel heel belangrijk voor het team en voor het merk Mercedes, maar het landschap in de Formule 1 verandert."

Wolff doelt daarmee op de regelwijzigingen die vanaf 2022 ingaan en de drastisch verlaagde budgetten in de koningsklasse. "Dat zijn allemaal factoren die een rol spelen in de gesprekken."

STER reclame