ANP
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Vrouw per ongeluk gevaccineerd in plaats van getest

Een vrouw uit Lansingerland heeft per ongeluk het Pfizer-vaccin toegediend gekregen, terwijl ze eigenlijk was opgeroepen voor een test op besmetting met het virus. Personeel van de GGD-locatie bij Rotterdam The Hague Airport controleerde de gegevens van de vrouw niet goed, schrijft de regionale omroep Rijnmond. Daardoor belandde ze in de prikstraat en niet in de teststraat.

Volgens de GGD Rotterdam-Rijnmond had de vrouw haar afspraakbevestiging niet goed gelezen. Ze was er zelf van overtuigd dat ze gevaccineerd moest worden. Toen ze bij de testlocatie arriveerde, hoefde ze haar afspraakbevestiging voor de test niet te laten zien. Daardoor kwam ze in de verkeerde hal terecht.

Ook daar ging het mis. Bij de aanmeldbalie voor het vaccineren kon de vrouw de bevestigingsbrief niet laten zien omdat ze die niet bij zich had. Omdat de computersystemen traag werkten, stuurde de baliemedewerker de vrouw alvast door om tijd te winnen. Na de vaccinatie zou alles worden verwerkt.

Tweede vaccin

Direct na de prik werd de fout opgemerkt. Een arts controleerde de vrouw. Volgens de dienst gaat het goed met haar. Ze krijgt binnenkort het tweede vaccin.

De GGD zegt geschrokken te zijn van het voorval. "Als de registratie zorgvuldiger was verlopen, had de vaccinatie niet kunnen plaatsvinden", vertelt een woordvoerder aan Rijnmond.

"Het laat zien hoe belangrijk het is dat alle stappen zorgvuldig genomen moeten worden. We hebben maatregelen genomen om dit in de toekomst te voorkomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl