LeBron James is niet blij in Philadelphia Getty Images

Basketbalteam Los Angeles Lakers beleeft een paar zware dagen. Dinsdag werd er stilgestaan bij de sterfdag van clubicoon Kobe Bryant en vannacht leed de regerend NBA-kampioen ook nog eens een pijnlijke nederlaag.

De Lakers stonden in de topper bij Philadelphia 76ers drie seconden voor tijd nog voor, maar een raak schot van Tobias Harris bezorgde de thuisploeg de overwinning: 107-106.

Koplopers

Het duel tussen de Lakers en de 76ers was een confrontatie tussen de koplopers van de Eastern en Western Conference. Aan het eind van het reguliere seizoen plaatsen de beste acht ploegen van beide Conferences zich voor de play-offs.

De Lakers hebben nu veertien van hun negentien wedstrijden gewonnen. Ze knokten zich in de slotfase terug in de wedstrijd door een forse achterstand goed te maken. Met 13 punten op rij stond LA zelfs met 105-106 voor, maar Harris had het laatste woord.

Bijna letterlijk een gevecht

"Het was een geweldig gevecht, maar we moeten zorgen dat we de volgende keer onze handen uit de snoeppot houden", zei sterspeler LeBron James na afloop. Met die opmerking refereerde hij mogelijk aan een dubieuze actie van hemzelf. Hij gaf de dunkende Joel Embiid een duw, waardoor de ster van Philadelphia lelijk op zijn rug viel.

James kreeg een onsportieve fout toebedeeld, maar werd niet weggestuurd door de scheidsrechter. "Het was gevaarlijk wat LeBron deed", zei Embiid. "Ik ben er zeker van dat als ik zoiets had gedaan, ik zeker was uitgesloten."

Overlijden Bryant dreunt nog steeds na

Wellicht dat James zichzelf even niet onder controle had, omdat het een emotionele week voor hem is. Een jaar geleden kwam Lakers-icoon Bryant om het leven bij een helikoptercrash en daar heeft James het nog altijd moeilijk mee.

"Ze zeggen dat tijd alle wonden heelt. Hoe verschrikkelijk en tragisch het nog steeds is voor ons allemaal, alleen de tijd kan het helen. Er zal nog veel tijd overheen moeten gaan."

Jaar na overlijden is basketballegende Kobe Bryant nog niet vergeten

STER reclame