Fortuna neemt verder afstand van degradatiezone met zege op RKC in Waalwijk

Bekijk de samenvatting van RKC - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft dankzij een 2-1 overwinning bij RKC Waalwijk nog verder afstand genomen van de degradatiezone. Door de zege klimmen de Limburgers naar de elfde plek in de eredivisie, elf punten boven de degradatiestreep. RKC blijft door de nederlaag vijftiende met drie punten meer dan nummer zestien ADO Den Haag.

De Waalwijkers waren voor rust de baas, al was de ploeg alleen gevaarlijk met schoten van afstand. Lennard Daneels en Paul Quasten konden het Fortuna-keeper Yannick van Osch echter niet moeilijk genoeg maken.

De beste kans was voor Mats Seuntjens van Fortuna, die na een voorzet op maat van Ben Rienstra de binnenkant van de paal raakte. Na rust scoorde de spits wel, na goed doorzetten van verdediger George Cox.

RKC-keeper Kostas Lamprou baalt van een tegengoal

Niet veel later was Seuntjens ook nog dicht bij de 0-2, maar RKC-goalie Kostas Lamprou hield hem van scoren af. Die ingreep bleek echter onvoldoende, want Lisandro Semedo scoorde in de rebound alsnog.

Een flink aandringend RKC zag vervolgens Anas Tahiri de paal raken en een inzet van Melle Meulensteen van de lijn gehaald worden. David Min scoorde nog wel, met een kopbal, maar dichterbij kwam RKC daarna niet meer.