Brand Plaswijckpark Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Gebouw pretpark Plaswijckpark in Rotterdam in de as, brandstichting vermoed

In Rotterdam is brand geweest in een gebouw op het terrein van het pretpark Plaswijckpark. De vlammen sloegen uit het rieten dak van het theatergebouw aan de Ringdijk. De brand verspreidde zich snel en het gebouw moet volgens de brandweer als verloren worden beschouwd.

Op sociale media gaan beelden rond waarop te zien zou zijn dat de brand is aangestoken. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er "heel sterke vermoedens dat het gaat om de plek waar we nu staan".

Ook de politie noemt het "een heel reëel scenario", dat wordt meegenomen in het onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Er zijn inmiddels meerdere doneeracties voor het pretpark gestart. Bij een daarvan is binnen enkele uren al ruim 30.000 euro opgehaald.

De brandweer rukte met groot materieel uit:

Grote brand in familiepark Plaswijck

In de omgeving was veel stankoverlast door de brand, maar die is volgens de brandweer nu fors afgenomen.

Plaswijckpark, in Hillegersberg in het noorden van Rotterdam, is een kleinschalig familiepark waar veel Rotterdammers met kleine kinderen naartoe gaan om naar de dieren te kijken, te zwemmen of kleine attracties te bezoeken.

De dieren uit het park zijn in veiligheid gebracht, meldt de brandweer. "De verzorgers waren snel ter plaatse om de dieren die in de rook van de brand stonden naar een veilige plek te brengen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl