Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - Heracles Almelo Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Reza Ghoochannejhad heeft zijn reputatie als supersub nog maar eens kracht bijgezet. Een hattrick, zoals afgelopen vrijdag tegen Willem II, zat er niet in. Maar de Iraniër zorgde dinsdagavond als invaller wel voor de gelijkmaker in de Overijsselse derby met Heracles Almelo: 2-2.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar ontmoetten in Zwolle, op 27 oktober 2018, lag er nog kunstgras in de hoofdstad van Overijssel. Op de natuurlijke grasmat was het kunstgrasclub Heracles, dat er geen gras over liet groeien.

Na 58 seconden lag de bal al in het net: na goed voorbereidend werk van Silvester van der Water kon Lucas Schoofs simpel binnenwerken.

Lucas Schoofs heeft de snelle 0-1 gemaakt voor Heracles Pro Shots

Heracles liet het balbezit daarna aan PEC, maar dat leverde niet meer op dan een aardig schot van Eliano Reijnders na een klein half uur.

Foutenfestival PEC

PEC hielp de bezoekers vervolgens in het zadel. Aanvoerder Bram van Polen kwam goed weg toen hij in de eigen zestien meter een schot van Ismail Azzoui wilde blokkeren, maar in plaats daarvan hard in aanraking kwam met de wreef van Ismail Azzaoui. Arbiter Marc Nagtegaal bleef, ook na het bestuderen van de beelden, bij zijn oordeel dat er geen opzet in het spel was. Ook een knullige fout van Sai van Wermeskerken, die de bal zomaar in de voeten schoof van Azzaoui, werd de thuisclub nog niet fataal.

In de blessuretijd van de eerste helft kwam de 2-0 er alsnog. Schoofs bereikte Delano Burgzorg met een splijtende pass en die werd een handje geholpen door de ver uit zijn eigen zestien gekomen Michael Zetterer. Burgzorg had geen enkele moeite om de bal langs de Duitse doelman in het doel te laten rollen.

Supersub Ghoochannejhad

Na rust kwam PEC op een andere manier uit de kleedkamer. Debutant Thomas Buitink, de week gehuurd van Vitesse, gaf de bal mee aan Virgil Misidjan en die schoot via de benen van Schoofs raak. Zelfs Zetterer deed een duit in het zakje, door met een knappe reflex een van richting veranderde hoekschop uit het doel te houden.

Virgil Misidjan en Reza Ghoochannejhad hebben iets te vieren tegen Heracles ANP

Daarna was het wachten op supersub Reza Ghoochannejhad. De Iraniër maakte afgelopen vrijdag als invaller een hattrick, maar moest toch weer op de bank plaatsnemen. Dit keer had hij twee minuten nodig om ongehinderd de 2-2 binnen te koppen.

In de vermakelijke slotfase gingen beide ploegen voor de zege, maar die bleef buiten bereik.

Met een bosje bloemen als 'man of the match' stond Ghoochannejhad de media te woord. "Ben ik een supersub? Ik was bankzitter, want ik kwam niet van de bank af. Dan is supersub al beter."

Bekijk hieronder de reacties van PEC-trainer John Stegeman en goudhaantje Reza Ghoochannejhad.

Of dat komend weekend wel tot een plek in de basis leidt, valt te bezien. "Reza traint altijd kneiterhard, hoewel hij geen basisspeler is", aldus trainer John Stegeman. "Hij is het niet met me eens. Maar de manier waarop hij ermee omgaat, daar heb ik heel veel respect voor. Als hij zo invalt, dan bewijst hij mijn ongelijk. Dat is mooi en fijn om achter de hand te hebben."

"Je bent profvoetballer, je wilt altijd spelen", besloot Ghoochannejhad. "Deze week ben ik belangrijk geweest. De afgelopen maanden heb ik precies hetzelfde gedaan, maar nu krijg ik wel de kansen."

Statistieken PEC Zwolle - Heracles Almelo

STER reclame