Vrijspraak voor schijnen naar Apachehelikopter met laserpen
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Vader en zoon vrijgesproken van beschijnen Apache-helikopter met laserpen

Een 59-jarige man en zijn 21-jarige zoon uit Afferden zijn vrijgesproken van het met een laserpen beschijnen van een Apache-gevechtshelikopter.

Volgens de rechtbank is niet vast te stellen wie met de laserpen richting de helikopter heeft geschenen, schrijft Omroep Gelderland.

Op 23 april 2019 werd vanuit de tuin van het tweetal enkele seconden de cockpit van een overvliegende Apache beschenen. Daardoor raakten de piloot en copiloot verblind en gedesoriënteerd. Ze hebben door het voorval een aantal maanden niet kunnen vliegen.

In de woning van de twee werden na het incident drie laserpennen in beslag genomen. Behalve vader en zoon waren er nog drie gezinsleden thuis.

Schuld niet te bewijzen

De vader bekende, maar het Openbaar Ministerie ging ervan uit dat hij dat alleen deed om zijn zoon te beschermen. Die zou de werkelijke dader zijn geweest. Daarom vroeg het OM om vrijspraak van de vader. Tegen de zoon werden negen maanden voorwaardelijke celstraf en een taakstraf van 240 uur geëist.

Ook de rechtbank vindt de verklaring van de vader niet overeenkomen met wat er is gebeurd en hij werd daarom van alle feiten vrijgesproken. Dat maakt echter niet dat daarmee de schuld van de zoon vaststaat. Bij gebrek aan bewijs werd hij daarom ook vrijgesproken.

Advertentie via Ster.nl