Bruno Fernandes Pro Shots

Manchester United heeft ten koste van aartsrivaal Liverpool de achtste finales van de FA Cup bereikt. De voor Donny van de Beek ingevallen Bruno Fernandes zorgde met een vrije trap voor de beslissing: 3-2.

Liverpool, dat in de Premier League al vijf keer op rij niet wist te winnen, kon ook op Old Trafford de negatieve spiraal niet ombuigen. De openingstreffer van Mo Salah in de eerste helft werd al snel teniet gedaan door Mason Greenwood, na een crosspass van Marcus Rashford.

Kort na de pauze maakte Rashford op aangeven van Greenwood de 2-1, maar Salah trok de stand weer gelijk in een fase waarin Liverpool even domineerde. United-doelman Dean Henderson hield de Egyptenaar even later wel van scoren af.

Het inbrengen van Fernandes na ruim een uur, voor de onopvallende Van de Beek, sorteerde effect bij de thuisploeg. De Portugees schoot een vrije trap feilloos binnen. In de slotminuten kopte Edinson Cavani nog op de paal.

Manchester United mag zich nu gaan opmaken voor een thuisduel met West Ham United. Leicester City, dat eerder op de dag met 3-1 won bij Brentford, treft Brighton & Hove Albion.

STER reclame