Luis Suárez Pro Shots

Atlético Madrid heeft in de strijd om de Spaanse landstitel geen fout gemaakt tegen Valencia. De koploper won, na een 0-1 achterstand, uiteindelijk met 3-1. De Madrilenen hebben, met een wedstrijd minder gespeeld, respectievelijk zeven en tien punten voorsprong op achtervolgers Real Madrid en FC Barcelona.

Valencia kwam door een fraaie knal van Uros Racic op voorsprong, maar João Félix, voor het eerst dit kalenderjaar in de basis, maakte uit een corner gelijk.

Kort na de pauze nam de jarige Luis Suárez (34) de tweede treffer van de thuisploeg voor zijn rekening. Hij maakte zijn twaalfde goal van het seizoen door de bal via de binnenkant van de paal binnen te schieten.

De eindstand werd door Ángel Correa bepaald, na een voorbereidende actie van Marcos Llorente. Verder leed bleef Valencia, dat aan een beroerd seizoen bezig is, bespaard.

De Jong belangrijk

Mede door een doelpunt van Frenkie de Jong kwam FC Barcelona eerder op de dag in en tegen Elche ongeschonden uit de strijd: 0-2. De formatie van Ronald Koeman behaalde zo de vierde overwinning op rij in La Liga.

De Jong gaf richting het einde van de eerste helft de bal het laatste zetje, nadat Elche-verdediger Diego González een voorzet van Martin Braithwaite in eigen doel leek te werken. Voor De Jong was het zijn derde treffer van het seizoen.

Frenkie de Jong heeft de bal net het laatste zetje gegeven ANP

Laagvlieger Elche kreeg na bijna een uur spelen een dot van een kans via Emiliano Rigoni, maar doelman Marc-André Ter Stegen voorkwam met een puike redding de gelijkmaker.

Messi geschorst

Barcelona, zonder de geschorste Lionel Messi, bleef daarna vrij eenvoudig overeind en kreeg in de persoon van Trincão nog een mogelijkheid. Zijn kopbal werd gepareerd door Elche-keeper Édgar Badía. In de slotminuut kopte Riqui Puig uit een assist van De Jong alsnog de 0-2 binnen.

Stand in Spaanse competitie NOS

STER reclame