
Minister wil vasthouden aan vliegveld Lelystad, maar 'kwestie voor volgend kabinet'
Demissionair minister Van Nieuwenhuizen (VVD) vindt dat vliegveld Lelystad er nog steeds moet komen. Ook al zijn er door de coronacrisis veel minder vliegbewegingen en is de stikstofcrisis er ook nog.
In het tv-programma Buitenhof zei ze dat de beslissing niet meer aan het demissionaire kabinet is, maar aan een volgend kabinet. "We weten niet hoe de luchtvaart zich precies zal blijven ontwikkelen", zegt Van Nieuwenhuizen, maar "dat we blijven vliegen staat vast".
Op de vraag of ze - nu het aantal vluchten gedecimeerd is en het onzeker is hoe de luchtvaart zich na de crisis ontwikkelt- denkt 'doe maar niet' zegt ze: "Ik denk 'doe maar wel'."
Van Nieuwenhuizen benadrukt dat er door het nieuwe vliegveld geen extra vluchten bij komen, maar dat die vluchten worden verplaatst. "Mensen studeren overal, hebben familie overal, willen op vakantie, dat blijft."
Controversieel
De meningen over het openen van Lelystad Airport, dat Schiphol moet ontlasten door het overnemen van vakantievluchten, lopen uiteen, ook binnen het (demissionaire) kabinet.
Tegenstanders van het nieuwe vliegveld hopen dat een nieuw kabinet een ander besluit neemt. Actiegroepen, waaronder 'Red Gelderland', riepen de Tweede Kamer al op om het onderwerp controversieel te verklaren nu het kabinet demissionair is.
"Als je reëel bent dan weet je dat dit een onderwerp is waar verschillend over gedacht wordt en dat het controversieel wordt verklaard", aldus Van Nieuwenhuizen.
Meghan Markle spreekt van racisme in Brits koningshuis: 'Huidskleur zoontje was zorg'
In een langverwacht interview met Oprah Winfrey zegt de vrouw van prins Harry dat ze zich als lid van het Britse koningshuis zo slecht voelde dat ze suïcidale gedachtes had.
Minneapolis verandert in vesting vanwege start proces George Floyd
Op de dag voor het proces tegen de witte agent die verdacht wordt van zware doodslag op George Floyd demonstreerden duizenden mensen in Minneapolis.
'Een op de drie mensen met zeldzame kanker krijgt foute diagnose'
Jaarlijks wordt bij ongeveer 20.000 mensen een zeldzame vorm van kanker vastgesteld, zoals galwegkanker en vulvakanker.