Sneeuw in Raren bij Vaals
NOS NieuwsAangepast

Pak sneeuw in Limburg, waarschuwingen voor gladheid

In heel Limburg is sneeuw gevallen. Met name in het zuiden is vannacht een flink pak neergekomen. In sommige delen van de provincie ligt 5 tot 10 centimeter sneeuw.

De Veiligheidsregio's in de provincie waarschuwen voor gladheid. Weggebruikers wordt gevraagd voorzichtig te zijn in het verkeer.

Op sociale media delen inwoners foto's van de witte deken in hun straten en tuinen:

De waarschuwingen voor gladheid gelden niet alleen voor Limburg. Het KNMI heeft voor heel Nederland code geel afgegeven vanwege gladheid door winterse neerslag of bevriezing. In de tweede helft van de ochtend verdwijnt de gladheid naar verwachting.

  • Robin Hensgens | NOS Ooggetuige
    Een ondergesneeuwde rotonde in Kerkrade
  • Robin Hensgens | NOS Ooggetuige
    Er wordt gewaarschuwd voor gladheid
  • Joop Savelberg | NOS Ooggetuige
    Ook hier in Heerlen was het wit

In de loop van de dag zal de witte deken in Limburg waarschijnlijk ook vrij snel verdwijnen. Hier en daar kan nog wel een winterse bui vallen, maar het blijft grotendeels droog met wat zon en 's middags temperaturen rond de 4 graden.

Vanavond kan in de zuidelijke provincies lokaal weer sneeuw of natte sneeuw vallen, door een sneeuwgebied dat boven België ligt en mogelijk het zuidelijke grensgebied van Nederland bereikt. Met name in de Limburgse heuvels kan het hier en daar wit worden.

Weerplaza waarschuwt doordat er veel minder verkeer is strooizout een stuk trager werkt, omdat het minder goed wordt ingereden. Daardoor verdwijnt de gladheid minder snel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl