Vijfde zege op rij voor Vitesse, dat in punten weer naast Ajax komt

Bekijk de samenvatting van Vitesse - FC Groningen

Vitesse zet zijn goede reeks in het nieuwe jaar voort. Ook thuis tegen FC Groningen (1-0) pakken de Arnhemmers de volle buit.

Het was alweer het 1.200ste eredivisieduel voor Vitesse en de 600ste thuiswedstrijd. Daarin kende de thuisploeg weinig problemen met FC Groningen, dat voor de vierde keer in vijf wedstrijden punten liet liggen.

De ploeg van Thomas Letsch gaf voor rust verdedigend niets weg en kwam via een prachtige knal van Riechedly Bazoer (onderkant lat) op 1-0.

Bazoer matchwinner bij Vitesse, dat volgens Pasveer niet aan titel denkt

Na rust beet Groningen iets meer van zich af, maar Vitesse zorgde voor veel meer gevaar. Omdat Loïs Openda, Armando Broja en Matús Bero slordig met de kansen omsprongen, bleef het nog wel spannend tot het einde.

FC Groningen, dat het met een zesde plaats nog wel steeds uitstekend doet dit seizoen, liep zo tegen zijn eerste nederlaag van 2021 aan. Want ook met een knappe kopbal van doelman Sergio Padt in de blessuretijd, kon Groningen doelman Remko Pasveer niet passeren.