Honkballegende Hank Aaron AFP

Honkballegende Hank Aaron is op 86-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan had 33 jaar lang het record van meeste homeruns op zijn naam staan (755), totdat Barry Bonds het in augustus 2007 verbeterde.

Aaron kwam in zijn lange carrière 21 seizoenen uit voor Atlanta Braves. Met de Braves won hij in 1957 de World Series. Na twee seizoenen bij Milwaukee Brewers zette hij in 1976 een punt achter zijn loopbaan als honkballer.

Hammerin' Hank heeft het record in handen van meeste selecties voor een All Star-wedstrijd. Van de 25 keer dat hij uitgenodigd werd, speelde hij 24 keer. Dat record deelt hij met Willie Mays en Stan Musial.

Hall of Fame

Aaron, die 755 homeruns sloeg, verdiende een plaats in de Hall of Fame toen hij het record van de legendarische Babe Ruth (714) verbrak. Zijn rugnummer (44) wordt nooit meer gebruikt bij de Atlanta Braves. Na zijn pensioen bekleedde hij verschillende functies bij de Braves.

Honkballer Hank Aaron had lang het record van aantal homeruns op zijn naam staan

De voormalig honkballer kwam twee weken geleden nog in het nieuws, omdat hij zich had laten vaccineren tegen het coronavirus. Hij hoopte daarmee zwarte Amerikanen te inspireren hetzelfde te doen.

STER reclame