Antoine Griezmann baalt
NOS Voetbal

Na twee gemiste penalty's wint Barcelona na verlenging bij derdeklasser

Daags na de beschamende uitschakeling van Real Madrid heeft ook Barcelona een modderfiguur geslagen in het Spaanse bekertoernooi. Bij derdeklasser Cornella had het elftal van Ronald Koeman een verlenging nodig om een ronde verder te komen: 0-2.

Na de reguliere speeltijd was de partij dus doelpuntloos, mede door twee gemiste penalty's van Barcelona.

Ramón Juan beleefde de dag van zijn leven door buiten al zijn fraaie reddingen ook strafschoppen van Miralem Pjanic en Ousmane Dembélé te stoppen. Op een kiezelhard schot van Dembélé in de eerste verlenging moest de keeper echter een antwoord schuldig blijven. Martin Braithwaite pikte op de valreep ook zijn goaltje mee.

Geen Messi en De Jong

Koeman trad niet met zijn sterkst denkbare elftal aan. Zo ontbraken Lionel Messi, Frenkie de Jong en Sergiño Dest in de selectie. Toch verschenen er met onder anderen Antoine Griezmann, Clement Lenglet en Pjanic nog heel wat gevestigde namen aan de aftrap.

Na de twee slijtageslagen in de Supercup - de halve finale tegen Real Sociedad en de verloren finale tegen Athletic Club - was het al de derde wedstrijd op rij waarin Barcelona het liet aankomen op verlenging. Hoe dat er fysiek heeft ingehakt, zal zondag blijken als Barça bij Elche op bezoek gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl