NOS NieuwsAangepast

5857 nieuwe besmettingen, meer dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5857 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 260 meer dan gisteren.

Op woensdag en donderdag is de afgelopen maanden vaker sprake van een stijging van het aantal positieve tests. Mogelijk heeft dat te maken met het gegeven dat mensen zich gemiddeld minder vaak laten testen in het weekend en vaker vlak daarna.

Het besmettingscijfer is hoger dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 5359 mensen positief getest werden. Toch daalt het gemiddelde nog steeds als je het over iets langere tijd bekijkt.

Gemiddeld aantal besmettingen daalt nog steeds

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan dat er werden opgenomen.

Er liggen nu 2344 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2388), van wie 677 op de IC (gisteren: 679), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Ziekenhuisbezetting daalt langzaam verder

Bij het RIVM werden 91 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 87. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 82 doden per dag, tegen 99 doden per dag een week eerder. De grafiek laat zien dat desondanks het aantal doden per dag op een vrij hoog niveau blijft

Aantal doden nog steeds hoog

In de verpleeghuizen lijkt het snel de goede kant op te gaan. Er zijn nu 751 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 847. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Aantal besmette verpleeghuizen opnieuw lager

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl