Katy Perry
NOS NieuwsAangepast

Amerikaanse sterren brengen eerbetoon aan nieuwe president Biden

Het begin van het presidentschap van Joe Biden is gisteren door Amerikaanse sterren ingeluid met een concert dat online en op veel Amerikaanse tv-zenders was te volgen. Onder anderen John Legend, Justin Timberlake, Demi Lovato, Foo Fighters en Katy Perry traden op. Acteur Tom Hanks presenteerde de show. De artiesten wilden met hun optreden ook een eerbetoon brengen aan de hulpverleners en zorgmedewerkers die in de coronapandemie in de frontlinie staan.

Bruce Spingsteen zong op de trappen van het Lincolnmonument in Washington zijn nummer Land of hope and dreams. Zangeres Demi Lovato trad op in Los Angeles waar ze het nummer Lovely Day van Bill Withers zong, samen met verpleegkundigen en dokters.

Artiesten en oud-presidenten

Bij het concert waren niet alleen artiesten aanwezig: de nieuwe president werd ook toegesproken door zijn voorgangers Obama, Bush en Clinton. Ook kreeg Biden een toespraak vanuit de ruimte, van de bemanning van het internationaal ruimtestation ISS.

Bekijk hier een samenvatting van het concert:

Sterren en oud-presidenten wensen Biden en Harris succes in spektakelshow

Tijdens het concert hield Biden zelf ook een toespraak, waarin hij zei dat vicepresident Kamala Harris en hij wilden dat de inauguratie niet om hen zou draaien, maar om het Amerikaanse volk. "Om de uitdagingen die voor ons liggen het hoofd te bieden, moeten we werken aan het meest ongrijpbare in een democratie: eenheid. Het vereist dat we als Amerikanen samenkomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl