De bovenste verdiepingen van het pand zijn verwoest
NOS NieuwsAangepast

Gebouw Madrid verwoest na zware explosie, zeker drie doden

In de Spaanse hoofdstad Madrid is een zware explosie geweest. Er zijn zeker drie doden, melden lokale autoriteiten. Een persoon is vermist en zes mensen zijn gewond geraakt.

Volgens de burgemeester lijkt het erop dat de explosie het gevolg was van een gaslek. Er woedt nog steeds brand in het gebouw.

De bovenste verdiepingen van het pand in het centrum van de stad zijn verwoest. Het gebouw ligt naast een verpleeghuis en een school. Het incident gebeurde rond 15.00 uur in de wijk La Latina, op een kilometer afstand van het beroemde Plaza Mayor.

Vlak na de explosie werden de gewonden op straat behandeld:

Gewonden en twee doden bij explosie Madrid

Een woordvoerder van het verpleeghuis zegt tegen El País dat geen enkele bewoner of medewerker daar gewond is geraakt en dat iedereen is geëvacueerd naar een nabijgelegen hotel. De naastgelegen school was volgens Spaanse media nog gesloten vanwege de zware sneeuwval de afgelopen tijd in de Spaanse hoofdstad.

Correspondent Rop Zoutberg is ter plaatse. "Er ligt veel puin op straat, de klap is gigantisch geweest", zegt hij. "Er zijn hier veel reddingswerkers en er wordt in het puin gezocht naar slachtoffers. Er staat een rij ambulances klaar en er is een veldhospitaal neergezet. De explosie is ontstaan in een van de woningen die bij een kerk horen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl