NOS NieuwsAangepast

5615 nieuwe besmettingen: gemiddeld nog steeds daling

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5615 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1292 meer dan gisteren.

Op woensdag en donderdag is de afgelopen maanden vaker sprake van een stijging van het aantal positieve tests. Mogelijk heeft dat te maken met het gegeven dat mensen zich gemiddeld minder vaak laten testen in het weekend en vaker vlak daarna.

Het aantal van 5615 nieuwe meldingen is hoger dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 5462 mensen positief getest werden. Gemiddeld genomen daalt het aantal positieve tests, maar wetenschappers maken zich zorgen over de invloed van nieuwe coronamutaties.

2388 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan dat er werden opgenomen.

Er liggen nu 2388 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2450), van wie 679 op de IC (gisteren: 683), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

87 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 87 overleden covidpatiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 106. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 82 doden per dag, tegen 98 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 787 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 845. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl