Tientallen auto's waren betrokken bij de botsing op een snelweg in Japan
NOS NieuwsAangepast

Kettingbotsing van tientallen auto's door opwaaiend sneeuw in Japan

Op een snelweg in het noordoosten van Japan zijn zeker 130 voertuigen betrokken geraakt bij een botsing. Er lag een laag sneeuw die opwaaide door een windvlaag, waardoor automobilisten te maken kregen met slecht zicht. Zeventien mensen raakten gewond, van wie twee er slecht aan toe zijn, en een persoon kwam om het leven.

Automobilisten op de weg in de prefectuur Miyagi werden rond 12.00 uur lokale tijd overvallen door de opwaaiende sneeuw. Om het moment van het ongeluk werden windsnelheden van zo'n 100 kilometer per uur gemeten, meldt de Japanse nieuwssite NHK.

Van bovenaf is goed te zien hoeveel auto's betrokken zijn geraakt bij het incident:

200 automobilisten betrokken bij ongelukken op snelweg

Zo'n 900 meter aan voertuigen botste op elkaar, nadat vooraan in de rij een vrachtwagen op een personenauto in was gereden. Inzittenden kregen water, eten en dekens aangeboden, terwijl de brandweer en politie de auto's probeerden los te krijgen. Het duurde in totaal acht uur voor de weg weer vrijgegeven kon worden.

Japan wordt de afgelopen weken geteisterd door hevige sneeuwval. Vorige maand strandden ruim duizend voertuigen op een snelweg die de hoofdstad Tokio met de stad Niigata verbindt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl