NOS Nieuws

Melania Trump neemt alvast afscheid: 'Jullie zitten voor altijd in mijn hart'

Melania Trump heeft in een videoboodschap alvast afscheid genomen als first lady. In haar toespraak, die ook op Twitter staat, richt zij zich tot het Amerikaanse volk.

De echtgenote van de Amerikaanse president Trump vertelt in de video onder meer over haar ontmoetingen met militairen, politieagenten en zorgmedewerkers. Ze noemt haar bezoeken aan kinderen in ziekenhuizen en pleeggezinnen.

De afzwaaiend first lady refereert ook aan haar project 'Be Best', in het leven geroepen om het welzijn van Amerikaanse kinderen te bevorderen en pesten op het internet tegen te gaan. Het project kreeg nogal eens kritiek vanwege de tirades van haar man op Twitter.

Bekijk hier enkele fragmenten uit de speech:

Melania Trump plaatst afscheidsvideo

Melania Trump concludeert dat de afgelopen vier jaar onvergetelijk zijn geweest. Ook toont ze zich dankbaar voor haar rol tijdens het presidentschap van haar man: "Het is de grootste eer van mijn leven geweest om als first lady van de Verenigde Staten te dienen. Jullie zitten voor altijd in mijn hart."

Populariteit

De first lady verlaat het Witte Huis op het dieptepunt van haar populariteit, blijkt uit een peiling voor de Amerikaanse nieuwszender CNN. Van de ondervraagden heeft 47 procent een negatieve kijk op de first lady, 42 procent een positieve indruk.

First lady Michelle Obama was vier jaar geleden bij haar vertrek nog goed voor 69 procent instemming.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl