NOS Voetbal

Feyenoord wil niet meer onderschat worden: 'Laten zien dat we meekunnen'

Berghuis neemt zichzelf gemiste kansen kwalijk: 'Had team moeten belonen'

De 1-0 nederlaag bij Ajax was vanwege een reeks gemiste kansen erg zuur voor Feyenoord, maar het duel was voor aanvoerder Steven Berghuis en trainer Dick Advocaat wel de bevestiging dat de Rotterdammers tot veel in staat zijn.

"Als iedereen fit is, doen we gewoon mee met dit soort ploegen. Daarin worden we zeker onderschat", liet Berghuis na afloop van het duel weten. "We hebben vandaag laten zien wat ik al wist: er zit heel veel kwaliteit in dit elftal."

Advocaat niet verrast door sterk Feyenoord

Ook Advocaat kwam tot eenzelfde conclusie: "Het zag er heel goed uit. De jongens hebben laten zien mee te kunnen doen. Dat verrast me niet, maar het is voor dit Feyenoord wel een compliment."

Bij winst waren de Rotterdammers de nieuwe koploper geweest, nu zakt de ploeg van de tweede naar de vierde plaats.

Steven Berghuis

Tegen Ajax werd Feyenoord in de beginfase overrompeld, maar daarna vochten de Rotterdammers zich terug in de wedstrijd met legio kansen tot gevolg. Er werd er echter niet een benut.

"Een onnodige nederlaag", stelde Advocaat. "Na de goal van Ajax waren wij de dominante ploeg. Ik ben wel tevreden over vandaag, maar dat wil ik ook zijn tegen een PEC Zwolle (moeizame 1-0 zege, red.) en dat was ik woensdag niet."

Advocaat: 'We deden mee met Ajax en dat verrast me niet'

Berghuis voelde Feyenoord ook sterker en sterker worden. "Op een gegeven moment gooi je de schroom van je af en dan creëer je vier, vijf supermogelijkheden."

De Oranje-international kreeg er zelf ook twee, maar zijn schoten gingen net naast. "Dat neem ik mezelf ook kwalijk, die moeten gewoon zitten. Het scheelde niet veel, maar ik had het team moeten belonen."

Bekijk de samenvatting van Ajax - Feyenoord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl