Barella schittert en helpt Inter aan winst op Juventus Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In de Italiaanse Serie A heeft Internazionale zijn titelaspiraties kracht bijgezet door met 2-0 te winnen van Juventus, de kampioen van de afgelopen negen jaar.

In de topper kwamen de goals van Arturo Vidal en Nicolò Barella. Laatstgenoemde heerste op het middenveld en verdiende een goal, maar de assist, over bijna het hele veld, bij zijn treffer van Alessandro Bastoni was ook bewonderenswaardig.

Juventus kwam nog wel op voorsprong, maar zag het doelpunt van Cristiano Ronaldo worden afgekeurd wegens buitenspel. Daarna nam Inter het heft in handen.

Inter, dat in 2010 voor het laatst landskampioen werd, handhaaft zich door de overwinning op de tweede plaats achter AC Milan. Juventus bezet de vijfde plaats.

NOS

Bij Inter stond Stefan de Vrij weer in de basis, terwijl Juventus het zonder Nederlandse inbreng moest doen. Matthijs de Ligt zit in quarantaine vanwege een coronabesmetting.

Napoli maakt gehakt van Fiorentina

Nummer drie Napoli deed zondag ook van zich spreken door met 6-0 gehakt te maken van Fiorentina. De formatie van trainer Gennaro Gattuso stond in het Stadio Diego Armando Maradona bij rust al met 4-0 voor.

Lorenzo Insigne juicht uitbundig Pro Shots

Lorenzo Insigne (twee keer), Diego Demme, ex-PSV'er Hirving Lozano, Piotr Zielinski en Matteo Politano scoorden. Vooral de goal van Lozano, of beter gezegd de voorbereidende actie van Insigne, was van een grote schoonheid.

Strootman debuteert bij Genoa

In de wedstrijd tussen Atalanta en Genoa gebeurde er behalve het debuut van Kevin Strootman vrij weinig. De twee clubs kwamen niet tot scoren en verdeelden de punten: 0-0.

Marten de Roon en Hans Hateboer begonnen aan het duel namens Atalanta, maar konden geen stempel drukken op de wedstrijd. Strootman werd na een uur gewisseld.

Strootman is pas drie dagen geleden gepresenteerd, maar maakt meteen zijn basisdebuut voor de Italiaanse ploeg. Pro Shots

STER reclame