NOS SportAangepast

Seizoen voorbij voor skiester Jelinkova na ernstige knieblessure

Jelinkova hard onderuit en per brancard naar beneden, Bassino pakt winst

De reuzenslalom van zondag in Kranjska Gora is voor Adriana Jelinkova op een grote deceptie uitgedraaid. Bij een zware val heeft de skiester haar voorste kruisband gescheurd. Jelinkova wordt maandag of dinsdag geopereerd in Innsbruck.

Kort na de start in Slovenië, zondagochtend, verloor de Nederlandse de controle en ging ze hard onderuit in de sneeuw. Nadat een medisch team zich over haar ontfermd had, moest er een brancard aan te pas te komen om de pechvogel van de piste te krijgen.

Nader onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de 25-jarige Jelinkova dit seizoen niet meer in actie zal kunnen komen. Voor een gescheurde kruisband staat een herstelperiode van zes tot negen maanden.

Ticket voor de Winterspelen

Jelinkova had zaterdag op dezelfde Sloveense piste nog verrast met de elfde plaats op de reuzenslalom. Daarmee kwalificeerde de geboren Tsjechische zich voor de Winterspelen van 2022 in Peking. Het is voor het eerst sinds 1952 dat er een Oranje-skiester op een olympische piste te zien zal zijn.

Zaterdag stond Adriana Jelinkova de NOS te woord nadat ze skigeschiedenis had geschreven voor Nederland met haar kwalificatie voor de Winterspelen van 2022:

'Maakt mij niet uit of ik Nederlands ben of voor Madagascar uitkom'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl