Bekijk de samenvatting van AZ - ADO Den Haag Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Zakaria Aboukhlal heeft als invaller AZ op de valreep de overwinning op ADO Den Haag bezorgd: 2-1. Daarmee betaalde het rigoureuze wisselbeleid van trainer Pascal Jansen zich uit, nadat de bezoekers tegen de verhouding in op voorspong waren gekomen.

Jansen wisselde na de 0-1 van Michiel Kramer vier spelers in één keer. De winnende treffer viel pas in de voorlaatste minuut. "Er was iets nodig. Ik was op zoek naar meer tempo vanuit de opbouw", verklaarde de trainer die ingreep.

Drie dagen na de knappe zege van AZ op PSV (1-3) en de ontluisterende nederlaag van ADO tegen VVV (1-4) begonnen de Alkmaarders als grote favoriet aan het duel, maar de thuisclub miste kans op kans.

Albert Gudmundsson schoot over en tikte van dichtbij naast. Myron Boadu trof de lat en schoot later van dichtbij hoog over. Na een klein uur was Kramer aan de overkant wel succesvol uit een rebound.

Veelzeggend was de verhouding in hoekschoppen: 17-0 in het voordeel van AZ. Maar het duurde erg lang voordat het veldoverwicht werd uitgedrukt in de score.

Bekijk hieronder de reacties van Pascal Jansen, Ruud Brood en Zakaria Aboukhlal:

ADO baalt, AZ opgelucht: 'Die 2-1, daar word je echt blij van'

"Je komt erin, dan is het voor iedere aanvaller het perfecte scenario om dan twee keer te scoren", glunderde Aboukhlal.

Aboukhlal gleed eerst een lage voorzet van Fredrik Midtsjø achter Luuk Koopmans en met een schot via de binnenkant van de paal werd hij ook matchwinner. "Als het vooral met invalbeurten moet doen, dan wil je beslissend zijn."

Statistieken AZ-ADO Den Haag:

STER reclame